Huvudsyftet med projektet är att främja vägen till självförsörjning för föräldrar som har minderårigt barn där den vuxne föräldern är i behov av samordnade rehabiliteringsinsatser för att nå självförsörjning. Arbetsmetodiken i projekt ANTE baseras på ett individuellt och salutogent förhållningssätt gentemot deltagaren utifrån modellen Case management. Det upprättas alltid en individuell handlingsplan tillsammans med deltagaren och remitterande part i samråd med projektets samverkande myndigheter. Man möter deltagaren i såväl individuella samtal som i gruppverksamhet.
Målgruppen är vuxna 18–65 år som är förälder till minderårigt barn (under 18 år) och som är i behov av samordnade rehabiliteringsinsatser för att nå självförsörjning. Deltagaren ska ha kontakt med minst två av samverkansparterna och vara bosatt i Bjuv- eller Åstorps kommun.
Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Skåne, Bjuvs kommun och Åstorps kommun.
Syftet med remissgruppsmötena är att deltagaren ska få en samordnad rehabilitering som resulterar i en samsyn när det gäller deltagarens planering, dels att de samverkande parterna ska vara delaktiga i insatsen samtidigt som det ska främja samverkan och samarbetet mellan parterna.
Handläggaren tar kontakt med myndighetens representant i remissgruppen eller direktkontakt med kontaktpersonerna i projektet (se nedan).
Två personer arbetar i projektet, motsvarande 150 % tjänst och Bjuvs kommun är huvudman.
Johan Forsgren
Maria Holmberg
0709-553651
042-4585113
johan.forsgren@bjuv.se
maria.holmberg@bjuv.se
Bjuvs Lärcentrum
Tibbarpsgatan 41, Bjuv
Projekt ANTE är förlängt t.o.m. 241231