Logotyp Finsam Söderåsen

Insatsen Ungsam

Allmänt

Ungsam är en verksamhet som riktar sig till unga som står utanför arbetsmarknaden och som inte studerar. Arbetssättet i Ungsam består av individuella samtal samt gruppaktiviteter indelade i tre fokusområden, arbete/studier, hälsa/kost/motivation och samhällsinformation. I insatsen Ungsam arbetar man med deltagarens hela livssituation med målsättningen att hen ska få en egen försörjning och bättre livskvalitet.

Målgrupp

Unga som är mellan 16–29 år som är i behov av samordnade rehabiliteringsinsatser. Deltagaren ska ha kontakt med minst två av samverkansparterna och vara bosatt i Bjuv- eller Åstorps kommun.

Samverkansparter

Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Skåne, Bjuvs kommun och Åstorps kommun.

Remissgrupp

Syftet med remissgruppsmötena är att deltagaren ska få en samordnad rehabilitering som resulterar i en samsyn när det gäller deltagarens planering, dels att de samverkande parterna ska vara delaktiga i insatsen samtidigt som det ska främja samverkan och samarbetet mellan parterna.

Hur man remitterar

Handläggaren tar kontakt med myndighetens representant i remissgruppen eller direktkontakt med kontaktpersonerna i projektet (se nedan).

Resurser i projektet

Två personer arbetar i projektet, motsvarande 150 % tjänst och Åstorps kommun är huvudman.

Kontaktpersoner

Kristina Månsson 
0761-708780 
kristina.mansson@astorp.se 

Derin Najmadin
0768-841434
derin.najmadin@astorp.se

Besöksadress

Skolgatan 5, Åstorp

Rutiner

En eventuell start föregås oftast av ett studiebesök som handläggaren bokar genom att ta kontakt med någon av kontaktpersonerna.

Aktuellt

Insatsen Ungsam kommer att fortsätta t.o.m. 241231, eventuellt längre.